SSNR » Intro

Stichting Studie der Nadere Reformatie (SSNR)

De Stichting Studie der Nadere Reformatie is in 1983 opgericht. Volgens de statuten beoogt de SSNR ‘het bevorderen van de bestudering van de Nadere Reformatie, alsmede het kweken van belangstelling hiervoor.’ De Stichting doet dit onder andere door het uitgeven van publicaties (Documentatieblad Nadere Reformatie en boeken) en het organiseren van bijeenkomsten (de Wintercursus en het Najaarscongres). De website ‘Sleutel tot de Nadere Reformatie’ is ook een initiatief van de SSNR. Verder zijn er verschillende projectgroepen actief die aspecten van de Nadere Reformatie onderzoeken of het onderzoek ondersteunen.

Raadpleeg de voor nadere informatie. Voor berichten over de activiteiten, zie: Nieuws & Agenda. U kunt de werkzaamheden van de Stichting steunen door donateur te worden. De donatie bedraagt minimaal € 26 per jaar. Een abonnement van het Documentatieblad is hierbij inbegrepen. Gebruik het formulier om u aan te melden. Voor de betaling ontvangt u een acceptgiro.

 

Een stukje geschiedenis

Sommige activiteiten van de SSNR zijn ouder dan de Stichting zelf. Het Documentatieblad bestaat al sinds 1977 en de jaarlijkse themadagen worden sinds 1981 georganiseerd. Door de oprichting van de SSNR kregen deze activiteiten in 1983 een organisatorisch verband. In het Reformatorisch Dagblad van 15 september 1983 werd de oprichting van de nieuwe Stichting toegelicht.

 

Printversie

Ontwerp en realisatie: Novatrix | Advies: Stichting Reformatica
© Stichting Studie der Nadere Reformatie